19.01.2014

Jennifer Warnes – Lights of Louisiana

Een zangeres die wat mij betreft erg onderschat wordt, is Jennifer Warnes. Haar stem is heel bijzonder en raakt me. Ik leerde haar kennen in de jaren 70 en ben haar sindsdien blijven volgen. Vrijwel iedereen kent haar van de duetten Up Where We Belong met Joe Cocker, uit de film An Officer And A Gentleman (1982) en The Time Of My Life met Bill Medley, uit de film Dirty Dancing (1987). Of van haar samenwerking met Leonard Cohen, met wie ze tourde in 1972 en 1979 en voor wie ze achtergrond vocalen zong op de meeste van zijn albums. Maar bijna niemand kent haar eigen werk op haar eigen platen. Zo maakte ze in 1987 het schitterende album Famous Blue Raincoat, met songs van Leonard Cohen als Song Of Bernadette en First We Take Manhattan.

Mijn favoriete lied van Jennifer Warnes is And So It Goes,  uit 2001. Het is een cover van het lied van Billy Joel, dat ik zelf prachtig vind en regelmatig heb gezongen, mezelf begeleidend op de piano. Warnes verraste me volledig met haar versie, omdat ze het ritme verandert heeft van 3/4 naar 4/4, waardoor het lied veel meer rust krijgt en daardoor ook emotioneler wordt. Zoals zij het zingt komt het enorm bij me binnen. Ik hoorde haar versie voor het eerst in 2006 en koos het lied uit tot mijn favoriete nummer van dat jaar. Ik ben heel benieuwd hoe jij het vindt, dus luister hier maar eens.

Het beste album van Jennifer Warnes is voor mij The Hunter uit 1992 met een aantal prachtige nummers. Zoals Big Noise New York, geschreven door Donald Fagen van Steely Dan. Somewhere Somebody dat ik nog heb gezongen met mijn vocale groep Burengerucht. En tenslotte het heerlijke Way Down Deep, het lekkere Rock You Gently  en het ontroerende Lights of Louisiana dat ik hier graag aan je presenteer.

Lights of Louisiana
One summer night he’ll light a lantern.
He’ll catch a tiny firefly in a jar.
Set her dancing on the mantle,
like a piece of star.

See how the boy lays low.
He wants the shiver in her wing.
See him hiding in the willow,
playing with lightning.

You don’t know me.
I don’t know you.
And the summer’s come again.
My oh my, the sparks are flyin’,
all over Lousianne.

There’s lots of fishes in the sea.
I swear I’m gonna catch one in my hand.
Make him dance for me,
in the fryin’ pan

You don’t know me.
I don’t know you.
And the summer’s come again.
My oh my, the fish are flyin’,
all over Lousianne.

In your eyes there’s a light.
It comes and it goes without a sound.
If I hold on tight,
it’s gonna burn me to the ground

You don’t know me.
I don’t know you.
And the summer’s come again.
My oh my, the sparks are flyin’,
all over Lousianne.
Our lives go by like sparks are flyin’,
all over Lousianne.

Reageer