28.07.2013

Gregory Porter – Live in Paradiso met het Metropole Orkest

Ik zit al dagen te kijken en luisteren naar het weergaloze concert van de beste jazz-zanger van dit moment, Gregory Porter samen met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Ze traden op in Paradiso op 23 December 2012 en wat jammer nou dat ik daar niet bij was. Ik kan er geen genoeg van krijgen, wat een muzikaal feest!

Gregory Porter is zo besmettelijk enthousiast en bevlogen, en heeft daarnaast ook nog een zalige stem en een ongelofelijke timing. En dan het fantastische Metropole Orkest erbij, met een grote groep strijkers en blazers en van die messcherpe arrangementen, die de songs van Porter zo’n krachtige basis geven dat zijn kwaliteiten nog beter uitkomen. Mijn favoriete nummers uit het concert zijn The Work Song (vanaf 23 minuten) en 1960 What (vanaf 37 minuten). Geniet mee met de Songcatcher en laat je net als ik overrompelen door het concert van het jaar!

Setlist
1 Painted On Canvas (Porter)
2 On My Way To Harlem (Porter)
3 Be Good (Porter)
4 Imitation Of Life (Webster & Fain)
5 The Work Song (Adderley & Brown)
6 Mother’s Song (Porter)
7 1960 What (Porter)

1 Responses to “Gregory Porter – Live in Paradiso met het Metropole Orkest”

  1. Rina Quaak schreef:

    Sinds ik het programma van de NTR heb ontdekt waarop Gregory Porter in Paradiso optreedt, ben ik verslaafd geworden aan zijn stem. Hij neemt je met zijn stem mee op reis. Hij is geweldig en ik hoop hem ooit in het echt te zien optreden.

Reageer